Ezek teljesen spontán zajlanak, előző nap még általában semmit sem lehet tudni róluk. A terasztulajdonos barátnője összetrombitálja a társaságot és hőségfokozattól függően borral, vagy rozéfröccsel (igen, előfordul) zajlik a vacsorakíséret. Sör? Itt csak ritkán kerül asztalra. Akkor már inkább házi szörp.A vacsora elkészítéséből pedig mindenki kiveszi a részét , ha másképp nem, hát egy pohár borral üldögélve beszélget a többiekkel a teraszon.
A terasz elé fenyők és tölgyek magasodnak, előttünk a főutca, (mondhatnám, hogy forgataga, de ez nem lenne igaz) a gyönyörű várkert és ez a ház.
A társaságban mindenki nagy zöldségrajongó, a srácok sem kérnek feltétlenül húst, még akkor sem, ha tisztán vega a vacsora. Katherine és Anita az egészséges étrend avatatlan lovagnői és a zöldségek szeretetét akaratlanul is ráragasztják másokra. Minimálisan használnak fűszereket, szeretik, ha a zöldség a saját ízével érvényesül és annyira frissen, amennyire csak lehetséges.
És a magok: dió, mandula, mogyorú, azok is jöhetnek minden mennyiségben. Katherine a fűszerekből sokszor teát készít. Ittatok már borókabogyóból és szederlevélből készült teát? Vagy bazsalikom teát? Nemcsak számos jótékony hatásuk van, de az ízük is finom.
Na de lássuk a zöldségeket: egy könnyű nyáresti vacsorához végy egy kevés tzatzikit, egy maréknyi kesudiót, két kanálnyi sült paprikakrémet, reszelj le egy céklát és egy almát, sárgarépát, kevés mángoldot, mindezt keverd össze, locsold meg kevés citromlével és olíva olajjal, közben formázz csicseriborsó lisztből, reszelt cukkiniből és kevés áttört fokhagymából fasírtot, süsd ki olajban. Kínálj mindezekhez bulgurt. Mi is van még itt? Garnéla fokhagymás olíva olajban és néhány szem fekete olíva.
Végezetül kísérd a vacsorádat könnyű Tokaji Furminttal, például Szent Tamás Mád Furminttal, vagy a Pajzos "T" Furmintjával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése