2015. július 26., vasárnap

A BOROS / borbár Sárospatakon

Trendi borbár nyílt Sárospatak főutcáján nemrégiben. Ez a  BOROS, ahol sok jó Tokaji bort kóstolhatsz igazán kellemes, pihentető környezetben. A házigazdák, Zoli és Bogi mindketten évek óta borral foglalkoznak, Zoli korábban a Pajzosnál, az elmúlt egy évben pedig egy sárospataki pincészetnél borászkodott, Bogi az Oremus-nál tanulja a borkészítést. Fiatalok, lelkesek és motiváltak, látszik, hogy ez a borbár a szívügyük.

Egy tágas, szép, régi házat újítottak fel és adtak neki modern, belső dizájnt elsősorban nagy, színes lámpákkal. Az aktuális borajánlatot fehér krétával írják fel óriási, fekete táblákra.

Tetszik, hogy a házigazdák ott vannak a vendégek között, üdvözlik őket és beszélgetnek velük. Mert mitől lesz igazán jó egy hely? Mitől lesz olyan, ahová szívesen jársz? Többek között attól, ha személyesen is jelen vannak a házigazdák.


A másik pozitívum, hogy a kertnek  mediterrán hangulatot kölcsönöznek a felfüggesztett árnyékolók és a sok leander. Ebéd után is jó beugrani ide egy igazi espresso-ra és bátran ihatsz itt cappuccinot is, tudják, hogy nem tejszínhabbal készül. Este pedig kimondottan relaxáló hatású itt elkortyolgatni egy-egy pohár bort. Sőt, az utóbbi napok kánikulájára is tartogatnak meglepetéseket, kellemes frissítő például a hideg, rozé fröccsös gyümölcskoktél.


A választékot illetően: Tokaj-hegyaljai pincészetek adják a kínálat 90%-át, ezzel is erősítve a helyi jelleget. Találtok a BOROS palettáján (a teljesség igénye nélkül)  Pajzos és Megyer, Barta, Szent Tamás, Tokaj-Portius, Kvaszinger, Béres és Szepsy borokat. De ha feltétlenül vöröset innál, Vylyan is van. És Nagygombosi rozé. Mindezekhez pedig borfalatokat, sajtot és olívát  kínálnak..


Várjuk a jobbnál-jobb borokat a BOROS-nál és még sok, hasonlóan jó helyet kívánunk a Tokaji  Borvidéknek!
Részletek a weboldalon - de méginkább élőben, a helyszínen -  A Boros / Borbár Sárospatak

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails