![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjjzwh6yTT3Mlc9Z1kZ_Sus7e6Ht2N3lwF5yneQpHvH5n-L00XI0ZVN3X7J7-DZ43_4V94k8jjEkfVIpHSQRdiO5V941Pj6OY6YLW638yS9aigFClgV2ybROdooURKV7uWcF7WROWpurdy/s400/avok%25C3%25A1d%25C3%25B3kr%25C3%25A9m.jpg)
Visszavonhatatlanul megérkezett a tavasz, a szikrázóan áradó napfény hamarosan kicsalogatja a földből a ropogós zöldségeket, lédús gyümölcsöket. Ugye, te is várod már őket? A szezon hírnökei úton vannak, saját szememmel láttam, hogy a medvehagyma már a földfelszín fölött nyújtózkodik az erdőben. Addig is, amíg egy csokornyi a konyhánkban landol, elkezdjük a tavaszi ráhangolódást a különféle salátákkal és zöldségkrémekkel. Nem baj, ha még nem hazai. Az egyik nagy élelmiszerhálózat szerencsi üzletében történetesen nagyon jó áron kapható az avodákó - a tutti tippet falubéli barátunktól kaptuk - így mostanában alkalmasint az ebből készült kence a vacsoránk, sóval, borssal, pár csepp citromlével, paradicsommal és jó sok fokhagymával. Guacomole - vámpíroknak itt esélyük sincs.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése