2010. december 15., szerda

Máktorta

avagy múzeumba és koncertre be.
A karácsonyi készülődésbe néha jó beiktatni egy kis lelki-szellemi feltöltődést, mi legalábbis alkalmasint kiruccanunk az A38 Hajóra egy-egy jó koncertre, nemrégiben megnéztük a Botero kiállítást a Szépművészetiben és végre eljutottunk a Martin Munkácsi fotóiból szervezett tárlatra is a Ludwig Múzeumba. A kolumbiai festő munkái csupa színt és latin-amerikai derűt hoznak a budapesti télbe és persze némi extremitást a rá jellemző testábrázolással, a magyar születésű fotóművésztől pedig mesteri éleslátással és biztos kézzel szerkesztett fotókat láthatunk a fényképezés hőskorából. A megörökített mozdulatok, életmozzanatok és történelmi események tükörként mutatják a két világháború közötti idők történéseit. Munkácsi egyébként nem csak riportfotósként remekelt, az amerikai Harper’s Bazaar oldalain megjelent munkái alapjaiban változtatták meg a divatfotózásról a szakma és a publikum fejében élő elképzeléseket és vele együtt a gyakorlatot. S hogy testünk se maradjon táplálék nélkül egy szelet máktortát ajánlok most, stílszerűen az A38 Hajó séfjének, Vipler Györgynek nagyszerű receptje alapján, magát a terméket a helyszínen több alkalommal is volt már szerencsém megkóstolni és bátran állíthatom: ez egy műremek.

A recept Pákosztos Macska blogjáról származik.


Máktorta




Hozzávalók ( 26 cm-es piteformához): 25 dkg mák 15 dkg cukor 2 ek liszt 3 dl tejszín 2 tojás A sütőt melegítsük elő 160 ۫C-ra, alaposan keverjük össze a száraz hozzávalókat, adjuk hoozzá a tejszín és a tojásokat, alaposan keverjük össz, majd töltsük sütőpapírral kibélelt tortaformába. 30 percig süssük.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails