Az ünnepre való készülődés jó alkalom arra, hogy vendégül lássuk a barátokat és késő éjszakába nyúlóan beszélgessünk néhány pohár bor és valami andalító zene mellett. Vacsora közben egyik téma hozza a másikat és legalább erre az időre kikapcsolunk a „kinek-milyen ajándékot vásároljak” témakör szorításából, na nem mintha nagy vásárlást terveznénk: az ajándékok nagy része idén saját készítésű. Az sem szükségszerű, hogy ezeken a vacsorákon igazán nehezeket együnk, de télen óhatatlanul fajsúlyosabb ételek után vágyunk, ezért a desszert lehet valami télhez hangolt, könnyű darab, mondjuk egy lírai panna cotta, ami úgy remeg a tányéron, mint megriadó őzsuta lába a hóval borított erdőszélen…
Panna cotta csipkebogyó sziruppal
Hozzávalók (6 db):
3 dl tejszín
3 dl tej
3+3 ek csipkebogyó szirup
4 ek kristálycukor
3 zselatinlap
A zselatinlapokat 5 perce hideg vízbe áztatjuk, ezelatt a tejszínt és a tejet a cukkorral együtt felforraljuk, majd levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk.
A zselatinlapokat kinyomkodjuk és a csipkebogyó sziruppal együtt elkeverjük a forró folyadékban.
Hideg vízzel kiöblített tálkákba töltjük és minimum 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Tálalhatjuk a formákban és anélkül, utóbbi esetben a formákat rövid időre langyos vízbe merítjük, a panna cotta-t egy tányérra borítjuk, megöntözzük a sziruppal.
De szép és a csipkebogyó szirup biztosan nagyon finom!
VálaszTörlésköszönöm Chriesi :)
VálaszTörlésHahh, gyonyoruek a kepek, az ozsuta meg kulonosen illo hasonlat!
VálaszTörlésSztem ez lesz a karidesszertem iden, eleg gyorsnak tunik es nagyon guszta. Panni Cotti
VálaszTörlészszs, kööszönöm :) tutti jó lesz karidesszertnek és garantáltan gyors is :))
VálaszTörlés