Gyömbéres szójaszószos, zöldséges tésztát Évi
barátnőm készített néhányszor tavaly nyáron. Délután sokszor
átugrottam hozzájuk Tokajba, ahol mindig készült a konyhájában valami
finomság. Sok mindent tanultam tőle, például hogy hogyan kell
hajnalban felkelni jógázni, hogy a citromfüves-hársfa tea kitűnő relaxációs
ital és hogy hársfavirágból kitűnő szörp is készíthető.Nemkülönben nagyszerű a
kakaós répatortája, amibe a rétegek közé fanyar meggylekvárt is tesz. Nyári
délutánokon sokat sétáltunk, vagy játszótereztünk a kisfiával. Ilyenkor
a citromfűteától lelassulva alaposan szemügyre vettük a természetet, ilyeneket láttunk:
Éviék most Swansea-ban laknak, ahol olyan
komoly szélviharok dúlnak, hogy amikor az idő már elcsendesedett, az utcákon sétálva azt látni, hogy a
szemétgyűjtőkből tüskeszerűen állnak ki a széltől kifacsart esernyők (persze az is lehet, hogy sok arrafelé a Mary Poppins). Múltkor nevetve mesélték, hogy november óta már négy ernyőt dobtak ki.
Mivel tortakészítésben nem jeleskedem,
ezért most ezzel a szép, színes étellel köszöntöm Évit a
születésnapján.
Gyömbéres szójaszószos tészta brokkolival és bébikukoricával
Hozzávalók, 2 főre
25 dkg spagetti tészta
5 cm reszelt gyömbér
4 ek szójaszósz
1 fél brokkoli
1 fél üveg bébikukorica
1 sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
só, bors, csipetnyi chili
3 ek olíva olaj
Megfőzzük a tésztát sós vízben és lecsöpögtetjük.
A fokhagymát finomra aprítjuk, a brokkolirózsákat kisebb darabokra vágjuk, a
bébikukoricát fél centis darabokra vágjuk, lereszelünk egy közepes sárgarépát.
Olíva olajon megdinszteljük a fokhagymát, hozzáadjuk a zöldségeket, amit
sózunk- borsozunk és fedő alatt addig pároljuk, hogy a zöldségek még roppanósak
maradjanak. Majd meglocsoljuk őket a szójaszósszal, szórunk rá egy csipetnyi
chilit és egy-két percet még pirítjuk. Ráhalmozzuk a lecsöpögtetett tésztára és
tálaljuk. Ezúttal gyömbéres limonádéval fogyasztjuk :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése