2015. június 28., vasárnap

Vissza az időben - eper és spárga saláta

Most menjünk egy kicsit vissza az időben, ugyanis a spárgaszezonnak vége és már az eper is lecsengett, én viszont szeretném megosztani veled a képeket, amik a mobiltelefonomon ragadtak és amik annyira telítik a memóriát,  hogy már csak akkor tudok új fotót készíteni, ha néhány képet törlök. Tárgyaktól is nehezen válok meg, de a mobilomon lévő fotóktól aztán még inkább. És ezúttal nincs itt most semmi recept, csak összedobáltuk a hozzávalókat, mert a jelszó ezúttal is: jó sok, friss zöldséget és gyümölcsöt a tányérra. Miért? Mert ezt energiát ad. A jó ételtől jól leszünk, a rossz ételtől pedig....na? Egy jógi mondta, hogy azért eszik inkább zöldséget, mint húst, mert ha egy zöldség magját elveti a földbe, abból kinő majd valami szép, míg ha eldob egy húsdarabot, az elrohad. Persze teljesen még ez a bölcsesség sem tud eltéríteni a húsevéstől. Ami egészséges, az jöhet akkor is, ha hús, vagy hal. A barátaimnak köszönhetően ezekből szinte kizárólag "boldog" csirkét, pisztrángot, marhát stb. eszem, értsd olyat, ami szabadon élhetett.A többit már kezdem felismerni, mert egyszerűen nem jó az ízük, nem omlós a húsuk. Tényleg van különbség.

Egy szép tavaszi estén egy csokor spárgával a hónom alatt elindultam Anitához vacsorázni.

Útközben a virágokat  feltétlenül le kellett fényképeznem, mert hát a fények...



Mire megérkeztem, már javában főtt a spagetti, mi másból, mint biotésztából, közben megérkezett Katherine is. A spárgavégeket levágtuk, a spárgaszárakra löttyintettünk némi olíva olajat, ment rá só és bors, aztán beküldtük a sütőbe néhány percig hevülni, csak hogy jó roppanós maradjon.

A hűtőben talált hozzávalókból a kevesebb több elvén nem bonyolítottuk túl a salátát.


Végül egy adag mennyei spagettivel zártunk, de csak az egyensúly kedvéért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails