2014. december 14., vasárnap

Télűző desszert a hűtőpultból

Már tényleg a harmadik gyertyát gyújtjuk az adventi koszorún? És mindjárt vége ennek az évnek.
Apropó, az adventi koszorúm kicsit átalakult és kiegészült egy sütőtökkel. Nem éppen szabályos, de szerintem jobban mutat így, mint eredeti formájában, persze a gyertyát nem így gyújtom meg.

Mint ahogy a gránátalma is jól néz ki egy sima fehér füzetre fektetve, de hát ez sem szabályos, hacsak nem festeni szeretnék vele..
Kicsit aggaszt, hogy mindenféle Karácsonyi süteményeket gondoltam sütni, ám ennek még csak a közelébe sem jutottam eddig. Nem baj, majd Karácsonykor.Na nem, mintha annyit sütnék, őszintén szólva lassan már az idejét sem tudom, hogy mikor sütöttem egyáltalán bármit is.
Ám sokkal inkább kezdek otthon lenni a friss disznósajt majonézzel, abált szalonna és még nem teljesen kiszikkadt, enyhén csípős házikolbász témakörben, mivel ezekből bőven van a pataki piacon, kiváló minőségben.Tegnap pedig szürkemarha-felsál vacsorára hívtak barátok, ahol még pálinkát is kellett innom, pedig azt csak egyszer egy évben teszem, Többek javaslatára azonban nemrég beszereztem itthonra jó két liternyit vészhelyzetre. Értsd: pálinka a népi gyógymód, ha meghűltél, ha gyomorrontásod van, ha defektes lett az autód, vagy ha szimplán csak eleged van a télből. Utóbbi kategóriával nem árt vigyázni, mert még csak az elején járunk...
Ha pedig nem akarok ilyen radikális megoldáshoz folyamodni, még mindig van egy csodafegyverem: a bor neve aszú.
Egy korty aszú szintén jó gyógyír a télre. És a színek. Így szól a recept: ha nincs otthon sütemény, igyál egy korty aszút / Ha van otthon sütemény, igyál  egy korty aszút /  Ha mégsincs otthon sütemény, de a Penny, a Lidl és társaiban elég jó Creme Brulée-t találtál, kísérőként ahhoz is ihatsz egy korty aszút. A színes aszalt gyümölcsöket felaprítjuk, beáztatjuk aszúba, majd elforraljuk az alkoholt róla. Beterítjük a desszertet a gyümölcsökkel és elkortyolgatunk hozzá egy pohárka aszút.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails