![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgj3833TZIqPAemafa03z3z8OnVYQXtbuUq8xIbd9Q6V5_B3EKbk-vUMb0vz_LfvrDRyXdUG820C4TDICJdvbZ9xV4TzxE_PJz5n_zcU6UHr1hyze2BTfgseai_NTzJXxgVuaTILWz23D42/s400/%C5%91szibarackos+spen%C3%B3t+%C3%A9s+kecskesajtsal%C3%A1ta.jpg)
Ebben a szemkápráztatóan szép nyárvégi időben annyira jólesnek a friss saláták, ezért mostanában jónéhány, számomra új variációt is kipróbáltam, a felfokozott sportélethez ugyanis vitaminban- és rostokban gazdag étrend dukál (legalábbis ezt mondják). Ennek eredményeként született ez a szupergyors őszibarackos –spenótos változat, ez most a favorit. Édes, lédús barackkal lesz igazán tutti, végre kaptam a zöldségesnél ilyet is, miután korábban kifogtam jónéhány íztelen példányt, amik téglaként jobban beváltak volna, mint gyümölcsként, na de most már ismét tapogatással mintavételezek, aminek ő (a zöldséges) szemmel láthatóan nem örül, de mi legalább igen.
Őszibarackos spenótsaláta kecskesajttal és serranoval
Hozzávalók (2 személyre):
10 dkg kecskesajt
1 nagyobb őszibarack
1 maréknyi bébispenót
4 szelet serrano
1 ek pirított mandula
az öntethez:
2 tk méz
6 ek extra szűz olíva olaj
2 ek modenai balzsamecet
A mandulát egy edényben megpirítom, a kecskesajtot vékonyan felszeletelem, a serrano-t kb. 1, 5 cm-es csíkokra vágom, az őszibarack héját lehántom és a gyümölcsöt feldarabolom, majd összeállítom az öntetet. A bébispenótot két részre osztom és tányérokra halmozom, ezeken elosztom a kecskesajtot, a barackot, a serranot, megöntözöm a balzsemecetes dresszinggel, majd megszórom pirított mandulával.
Bortipp: Áldozóhegyi Zenit Tóth Sándortól
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése