Aztán néhány jól megrakott fűszerpolc kínálta magát, és az ilyenek mellett nem tudok csak úgy elmenni, fél füllel még hallottam, amint Zs azt mondja „kész, elvesztettük”, pedig mindössze egy csomagocska szárított virágot vettem itt ételdekorációs célokra.
Jó, kissé fennakadtam egy óriás olaj- és kapribogyókat áruló standnál is, és hát hová máshová rejtettem volna a zsákmányt, mint a válltáskámba, ami azóta olyan illatot áraszt, mint egy formában lévő olajfaliget, majd fetasajttal töltött cukkinit és marinált articsókát kóstoltunk, majd mindenféle színpompás, egzotikus gyümölcsök jöttek, leginkább a szemnek.
Ezek itt afrikai, meg dél-amerikai gyökérzöldségek,
Mint említettem, a piacozás végére meglehetősen éhesek lettünk, legközelebb biztos, hogy itt eszem valamelyik hummusz bárban, de most mégis Figlmüller felé vettük az irányt, hogy Zs-nek is legyen szerencséje egy malomkeréknyi méretű, szűzpecsenyéből készült bécsi szelethez mit kartoffelsalat und Grüner Veltliner, mert azzal azért mégiscsak jobban csúszik.. Figlmüller vendéglőjében a Stephansdom közelében a biztonság kedvéért kettő is van, ha az egyikben esetleg teltház lenne még mindig van esélyünk a másikban helyet találni, mi is így tettünk.
Aztán Zs. mutatott nekünk két olyan helyet a közelben, amiket még nem ismertünk, az egyik a Trzesniewski nevű ételbár, ami a tojáskrém számtalan variációját kínálja, a másik pedig egy hagyományos, kicsi és füstös, mégis elbűvölő kávézó, a Café Havelka, mely máig őrzi a háborúk előtti idők hangulatát. A hely korábban a bécsi értelmiség és művészvilág felkapott helye volt (most is annak tűnt), belépsz és időutazol, a kávét kis tálcákon szállítják a hagyományos öltözetű pincérek, egyszerű kávéscsészékben, vizespoháral kísérve. Bámészkodtunk, szusszantunk aztán meg irány a Belvedere.
Én is írtam a Naschmarktról! :) Januárban jártam Bécsben!
VálaszTörlésigen, olvastam a blogodon :))
VálaszTörlés