2018. szeptember 4., kedd

Vegán csokis sütemény kesudióval és mandulával / sütésmentes

Mostanában kísérletezgetek a nyers süteményekkel, mert ezekben aztán minden hozzávaló természetes és változatlan formában megmarad és táplálkozástudósok szerint ez csak jó lehet. Ezúttal elégedett vagyok az eredménnyel is.



Belekeveredett jó sok szeretet is, ami az utóbbi napokban feljött bennem, talán ezért is lett ennyire finom. Figyelem: jógás gondolatmenet következik.. honnan jönnek a mindenféle érzelmek - fájdalom, keserűség, szomorúság - , ha a szívben csak a szeretet van?  A gondolataink torzítják a bennünk lakozó tiszta szeretetet fájdalmas, vagy szép élménnyé és emlékké, ezért sem mindegy, hogy mit forgatunk a fejünkben. Szenvedtetjük magunkat, vagy örömben élünk. Az elménkre (gondolatainkra) bármi hathat, ami körülvesz bennünket, ezért érdemes tudatosan is megválasztani, hogy mit engedünk be.

Vegán csokis sütemény kesudióval és mandulával

6 db normál muffin formához elegendő mennyiség

Az alaphoz:
10 dkg mandula
1,5 evőkanál kókuszolaj
5 dkg dió
3 db datolya


A krémhez:
10 dkg kesudió
1,5 evőkanál kókuszzsír
3 evőkanál kakaó
2 evőkanál méz
0,5 - 1 dl víz

A kesudiót egy órára beáztatjuk langyos vízbe, majd leöntjük róla  a vizet és papírtörlő kendővel megszárítjuk.

Az alaphoz a hozzávalókat egy blenderbe tesszük és megdaráljuk. A keveréket belelapogatjuk a muffinformákba helyezett papírok aljába, a formákkal együtt ezeket a mélyhűtőbe tesszük 30 percre.

A krémhez szintén blenderben összekeverjük a hozzávalókat (először kevesebb vízzel összekeverve és ha kell, akkor még adunk hozzá)  és a mélyhűtős idő elteltével a megszilárdult alapra kanalazzuk, majd mindennel együtt újra mélyhűtőbe tesszük 2-3 órára, ezután átteszzük a hűtőbe.
Tálaláskor tehetünk a tetejére banánszeleteket, grillázst, csurgathatunk  rá egy kis mézet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails