2016. november 1., kedd

A Tokaj - Budapest tengely, meg a tudatos jelenlét // The Tokaj - Budapest destination & the mindfulness

Fél éve a Tokaj - Budapest tengelyen járok, sokat vezetek és meglehetősen sok emberrel találkozom a munkámnak köszönhetően - igen, még mindig Tokaji borok. Az én életemre is hatnak különböző befolyásoló tényezők, de általában törekszem arra, hogy jól éljem meg azt, ami van. Néha, amikor elindulok otthonról, még nem tudom,  hogy hol alszom aznap éjszaka. Ezt például néha nem könnyű jól megélni, de aztán valahogy mindig megoldódik. Aztán: nem helyhez kötött a munkám, azaz nem egy irodában ülök, hanem megyek egyik helyről a másikra. Van amikor élvezem ezt és van amikor nem..Ki ne élvezné, hogy az ország legjobb éttermeibe juthat el? A borkóstoló eseményeket, a jó ételeket, a jó társaságot... De akkor is...Ki élvezi ezt mindig? Néha kell egy kis szünet. Mindenben a mérték a lényeg és hogy a helyén legyen a gondolat. A jó gondolat. Néha minden könnyű, néha pedig úgy érzem, hogy a hétköznapjaim egy nehéz astanga sorozatot alkotnak.  A jó hír ilyenkor saját magam számára, hogy a nehéz gyakorlatoknak is vége van egyszer és akkor jön a legjobb rész: a relaxáció.

A pozitív gondolkodást és a mindfulness-t, azaz a jelenben levést igyekszem tudatosan gyakorolni. Elsősorban úgy, hogy a VAN-ra koncentrálok. És mi van most? Ősz. Az ősz, mint évszak tökéletes a mindfulness gyakorlására.

Nézheted a szélvédőre hulló faleveleket...


Az őszi falevelek a budapesti járdán is gyönyörű mintákat alkotnak.Ugyanez eső után a sárospataki vár kövezetén:Megfigyelheted a levelek mintázatát is, akár egy szőlőlevélen...

Vagy nézd, milyen műalkotást hoz létre a természetben a levél hullás.Aztán pedig engedd újra, hogy vigyen az áramlás, további klassz helyekre és emberekhez...igyál valahol egy jó kávét. Élvezd az ősz szép pillanatait!//
For half a year I have been driving a lot between Tokaj and Budapest. Yes, I drive a lot and I meet many people thanks to my job.  Still Tokaj wines...There are different influencing factors in my life as well, but I usually tend to live these experiences well, I aim to live in the moment. Sometimes when I leave Sárospatak, I don't know where I will sleep during the night. And sometimes it is hard to experience it well. Ok, it always will be solved somehow. What else...my job doesn't take place in an office, I often go from a restaurant to another. Sometimes I enjoy it and sometimes not. Not at all. Who wouldn't enjoy getting into the best restaurants of the country? The winetasting events, the delicious meals, the good company ..And who could enjoy it always? Nobody. That is why sometimes I take a break. Because the essence is the tempereance and the good thoughts in the head. Sometimes everything is easy, sometimes not. Sometimes I feel as if my weekdays were a hard astanga practice. The good news to me is that the hard practices will end once and then comes the best part: the relaxation. And then the result is BALANCE.

I practice mindfulness, the art of the being in the moment conscously. I concentrate on what I HAVE and what exists. And what is now? Autumn. It is the perfect time for practicing being in the moment.

You can admire the colorful leaves falling onto the windscreen of your car.

These leaves forms beautiful patterns on the pavements as well...

You can observe the pattern of the leaves. For example the pattern of a grape leave.

Or you can admire how these leaves can create a pieace of art in the nature.

And then let yourself going with the flow again. To another beautiful places and to another kind people. You can have a cup of excellent coffee somewhere and enjoy the moments of the autumn!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails