2015. március 14., szombat

Kókusztejes garnélarák sült sárgarépával, roppanós céklával és bulgurral


A garnélarákról kijelenthetjük, hogy nem hizlal, sőt, támogatja a diétát.  Ha kókusztejet is adok hozzzá, akkor ebben kevésbé vagyok biztos, de a szekrény mélyén most ezt találtam. Nemrég Anitánál ettem kókusztejes rákot, ideje kipróbálni. Lássuk, mi van még itt: répa, cékla....lime..mind egészséges, ropogós zöldség.. hmmm. mogyoróvaj. Az eredmény menő pink színben pompázik és aszúval is nagyszerű.



Kókusztejes garnélarák sült sárgarépával, roppanós céklával és bulgurral
Hozzávalók:
(2 főre)

1 nagyobb sárgarépa, kockára vágva
1 fél cékla, kockára vágva
1 nagyobb karalábényi sütőtök rész, kockára vágva
12 db fagyasztott garnélarák
1 400 ml-es kókusztej
néhány levél bazsalikom felíprítva
1 lime leve
4 nagyobb gerezd fokhagyma
másfél evőkanál mogyoróvaj
3 ek olívaolaj
 só, fehérbors
nagy teáskanál garam masala
késhegynyi chili
350 gr bulgur

Az olívaolajon  megfonnyasztom a megroppantott fokhagymákat. Hozzáadom a sárgarépát, a kockára vágott sütőtököt és megpirítom. Sóval, borssal fűszerezem. Amíg ezek pirulnak, feldarabolom a céklát is.  Beleteszem az edénybe a garnélarákot is és addig párolom fedő alatt, amíg szép narancssárga lesz.Aztán hozzáadom a kókusztejet és a mogyoróvajat, a felaprított bazsalikomleveleket, némi chilit és miközben kóstolgatom, még adok hozzá sót és borsot. Majd beleteszem az ételbe a céklát is és megvárom, amíg felforr. Közben egy külön edényben főzök hozzá bulgurt, az ételt citrommal és bazsalikomlevéllel dekorálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails