2015. március 14., szombat

Kókusztejes garnélarák sült sárgarépával, roppanós céklával és bulgurral

Nem tudom, mi történhetett a környékbeli mérlegekkel mostanában. Akárhol ráállok egyre, hatvan fölött lengedez a mutató. Kétségkívül mind elromlott - a Tokaj-hegy biztosan megmágnesezte őket  -  mert én sosem voltam még hatvan kiló. Szerencsére itt a tavasz és már lehet odakint futni. Kár, hogy éppen esik az eső. A súlygyarapodás éppen kapóra jön indok gyanánt a tavaszi ruhatár feltöltésre - állapítottuk meg nevetgélve szívbéli barátnőimmel, egyöntetűen. Ezért hát elkezdtük. Legalább már a ruhatár frissítést. Múlt héten olyan ábrázatot vághattam, mint aki citromba harapott, amikor az eladó kivette a kezemből a 34-es méretű ruhát és egy 38-ast adott helyette. Futni kell - mantrázom. Már beszereztem hozzá egy rózsaszínű fülhallgatót is. Mert futni zenére jó.  És igen, újra kell gondolni a főzést.

A garnélarákról kijelenthetjük, hogy nem hizlal. Ha kókusztejet is adok hozzzá, akkor ebben kevésbé vagyok biztos, de a szekrény mélyén ezt találtam. És Anitánál ettem is már néhányszor kókusztejes rákot. Jó lesz ez. Most legalább minden kísértéstől megszabadulok. Aztán van itt még répa, cékla....lime..mind egészséges, ropogós zöldség.. hmmm. mogyoróvaj.
Az eredmény menő pink színben pompázik és aszúval is nagyszerű. Végül is a mérték számít.


Kókusztejes garnélarák sült sárgarépával, roppanós céklával és bulgurral
Hozzávalók:
(2 főre)

1 nagyobb sárgarépa, kockára vágva
1 fél cékla, kockára vágva
1 nagyobb karalábényi sütőtök rész, kockára vágva
12 db fagyasztott garnélarák
1 400 ml-es kókusztej
néhány levél bazsalikom felíprítva
1 lime leve
4 nagyobb gerezd fokhagyma
másfél evőkanál mogyoróvaj
3 ek olívaolaj
 só, fehérbors
nagy teáskanál garam masala
késhegynyi chili
350 gr bulgur

Az olívaolajon  megfonnyasztom a megroppantott fokhagymákat. Hozzáadom a sárgarépát, a kockára vágott sütőtököt és megpirítom. Sóval, borssal fűszerezem. Amíg ezek pirulnak, feldarabolom a céklát is.  Beleteszem az edénybe a garnélarákot is és addig párolom fedő alatt, amíg szép narancssárga lesz.Aztán hozzáadom a kókusztejet és a mogyoróvajat, a felaprított bazsalikomleveleket, némi chilit és miközben kóstolgatom, még adok hozzá sót és borsot. Majd beleteszem az ételbe a céklát is és megvárom, amíg felforr. Közben egy külön edényben főzök hozzá bulgurt, az ételt citrommal és bazsalikomlevéllel dekorálom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails