2015. január 25., vasárnap

Almás-gyömbéres sertésszűzérmék diós zöldsalátával

Egész belejöttem már, hogy itt a környéken hozzájuthatok szép gyümölcshöz, zöldségekhez, házi sajtokhoz a piacon, vagy éppen friss húshoz ismerősöktől. A vág mangalicát, B marhát, ki - mit. És akkor örülünk, mert lehet venni hurkát és kolbászt és tudjuk, hogy az állat boldog volt (Anita és Katherine szerint) és ha ilyet eszünk, akkor mi is azok vagyunk. Vagy éppen Múzeumból hazafelé teszünk egy kitérőt Anitával a szomszédos faluba házi tojásért. Tavasszal Katherine szokott behozni a kertből céklát, zsenge cukkinit és nagyszerű vegetáriánus ebédet rittyent belőle. Ilyenkor  délután főzzünk! felkiáltással jövünk össze, aztán  valaki főz / valakik főznek, én meg nézem, legalábbis gyakran azon kapom magam,hogy már kész az ebéd,  miközben kortyolgatom a Katherine által készített finom fűszeres teámat. Szerencsére jó bor is mindig kerül az ebédekhez. 
Ez a sertésszűz is biztos helyről jött és tényleg egészen más, sokkal ízletesebb, mint a bolti verzió. Petrával és másik Zsókával ebédeltük valamelyik nap. Pajzos Tokaji Furmint Selection 2013 jó választás hozzá!


Almás-gyömbéres sertésszűzérmék diós zöldsalátával


Hozzávalók (3 főre):
40 dkg sertésszűz
3 cm friss gyömbér
4 gerezd fokhagyma
só, bors
2 alma
3 ek olíva olaj

a salátához
2 maréknyi rukola
1 piros kaliforniai paprika
dióolaj
1 félmaréknyi dió
frissen reszelt parmezán
+ olivás ciabatta

A sertésszűzről lefejtem a hártyát és felszeletelem kb. másfél centiméteres szeletekre.Sózom, borsozom. Egy tepsire olíva olajat öntök, majd ebben kicsit megforgatva lefektetem a tepsire a hússzeleteket. Tetejükbe fokhagyma szeletet teszek és megszórom őket frissen reszelt gyömbérrel, körberakom almával. 150 Celsiusra előmelegítem a sütőt és ezen a hőfokon 45 percig sütöm.
Közben összekeverem a salátának valót, a tetejére frissen reszelt parmezánt szórok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails