2014. február 2., vasárnap

Gyömbéres szójaszószos tészta zöldségekkel

Gyömbéres szójaszószos, zöldséges tésztát Évi barátnőm készített néhányszor tavaly nyáron. Délután sokszor átugrottam hozzájuk Tokajba, ahol mindig készült a konyhájában valami finomság.  Sok mindent tanultam tőle, például hogy hogyan kell hajnalban felkelni jógázni, hogy a citromfüves-hársfa tea kitűnő relaxációs ital és hogy hársfavirágból kitűnő szörp is készíthető.Nemkülönben nagyszerű a kakaós répatortája, amibe a rétegek közé fanyar meggylekvárt is tesz. Nyári délutánokon sokat sétáltunk, vagy játszótereztünk a kisfiával. Ilyenkor a citromfűteától lelassulva alaposan szemügyre vettük a természetet, ilyeneket láttunk:

Éviék most Swansea-ban laknak, ahol olyan komoly szélviharok dúlnak, hogy amikor az idő már elcsendesedett, az utcákon sétálva azt látni, hogy a szemétgyűjtőkből tüskeszerűen állnak ki a széltől kifacsart esernyők (persze az is lehet, hogy sok arrafelé a Mary Poppins). Múltkor nevetve mesélték, hogy november óta már négy ernyőt dobtak ki. 
Mivel tortakészítésben nem jeleskedem, ezért most ezzel a szép, színes étellel köszöntöm Évit a születésnapján.


Gyömbéres szójaszószos tészta brokkolival és bébikukoricával



Hozzávalók, 2 főre

25 dkg spagetti tészta
5 cm reszelt gyömbér
4 ek szójaszósz
1 fél brokkoli
1 fél üveg bébikukorica
1 sárgarépa
3 gerezd fokhagyma
só, bors, csipetnyi chili
3 ek olíva olaj
 
Megfőzzük a tésztát sós vízben és lecsöpögtetjük. A fokhagymát finomra aprítjuk, a brokkolirózsákat kisebb darabokra vágjuk, a bébikukoricát fél centis darabokra vágjuk, lereszelünk egy közepes sárgarépát. Olíva olajon megdinszteljük a fokhagymát, hozzáadjuk a zöldségeket, amit sózunk- borsozunk és fedő alatt addig pároljuk, hogy a zöldségek még roppanósak maradjanak. Majd meglocsoljuk őket a szójaszósszal, szórunk rá egy csipetnyi chilit és egy-két percet még pirítjuk. Ráhalmozzuk a lecsöpögtetett tésztára és tálaljuk. Ezúttal gyömbéres limonádéval fogyasztjuk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails