2018. november 4., vasárnap

Relaxálj és alkoss - egy kreatív alkotócsoport Salisbury-ben

Ez a kedves kezdeményezés mindfulness gyakorlatnak is kiváló, emellett pedig közösségépítő funkciója is van. Ha szeretsz alkotni, szervezhetsz ilyet a saját mikro-környezetedben a barátnők, szomszédok, rokonok között. Ha előre tematizálod a programot, vagyis kitalálod és meghirdeted, hogy mikor, mit készítetek éppen, akkor mindenki jó előre be tudja tervezni, hogy melyiken akar majd résztvenni.


Josie és Lucy két helyi üzletasszony, akik amikor építeni kezdték a saját üzletüket miközben otthon voltak a pici gyerekeikkel, akkor jöttek rá, hogy mennyire fontos számukra, hogy valamit alkothassanak a szabadidejükben. Mindketten nagyon szeretik a jó beszélgetéseket, leginkább egy csésze tea mellett, ezért létrehozták saját kisvállalkozásukat, ami egyben művészetterápia is a résztvevők számára, egyúttal pedig lehetőség a személyes fejlődésre. 

A textilművész Lucy-nek van egy saját online üzlete, ahol világszerte árulja a saját munkáit, emellett pedig Salisbury-ben nőknek tart varrótanfolyamot. Josie hipnoterapeuta és érzelmi egészséggel foglalkozó coach. Ők ketten együtt a Relax.create projekt tulajdonosai, melyben nőknek, cégeknek és iskoláknak szerveznek kreatív napokat, estéket, ahol bárki megélheti a kreativitását, jó társaságban.

Legutóbbi rendezvényüket a Grasmere Hotelben tartották, színes álomfogókat készítettek fából és színes, maradék textilből. A találkozóra hoztak magukkal finom házi süteményeket is, ezek méginkább személyes színezetet adnak a találkozóknak.

Ezen a kurzuson voltak fiatalok és gyerekek is. Lucy előre készített a jelentkezőknek textil szemmaszkokat, amiket aztán a résztvevők a helyszínen tovább dekorálhattak.




Jó volt látni, ahogy a résztvevők belefeledkeztek az alkotásba és ahogy a délután végére az ablakban lengedeztek az elkészült álomfogók..



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails