2011. március 23., szerda

Tavaszköszöntő avokádóval

Visszavonhatatlanul megérkezett a tavasz, a szikrázóan áradó napfény hamarosan kicsalogatja a földből a ropogós zöldségeket, lédús gyümölcsöket. Ugye, te is várod már őket? A szezon hírnökei úton vannak, saját szememmel láttam, hogy a medvehagyma már a földfelszín fölött nyújtózkodik az erdőben. Addig is, amíg egy csokornyi a konyhánkban landol, elkezdjük a tavaszi ráhangolódást a különféle salátákkal és zöldségkrémekkel. Nem baj, ha még nem hazai. Az egyik nagy élelmiszerhálózat szerencsi üzletében történetesen nagyon jó áron kapható az avodákó - a tutti tippet falubéli barátunktól kaptuk - így mostanában alkalmasint az ebből készült kence a vacsoránk, sóval, borssal, pár csepp citromlével, paradicsommal és jó sok fokhagymával. Guacomole - vámpíroknak itt esélyük sincs.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails